Mart 2024 Çalışmalarımız

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında bu ay “kelime türetme ve anlamını bul” etkinliği yapıldı. Bu etkinlik oldukça kapsamlı ve öğrencilerin hem dil becerilerini geliştirmelerine hem de kültürel mirası anlamalarına yönelik bir fırsat sunuyor.

14.12.2023 100

Kutadgu Bilig gibi önemli bir eserin okunması, öğrencilerin Türk kültürüne ve tarihine dair daha derin bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Üç boyutlu nesne tasarlama etkinliği ise öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanmalarını sağlayarak hem el becerilerini geliştirecek hem de estetik anlayışlarını güçlendirecektir. Ayrıca, etkinlik sonrasında öğrencilerin düşüncelerini ifade etmeleri için fırsatlar sunulması da önemlidir, böylece okudukları eser hakkında derinlemesine düşünmeleri teşvik edilebilir.

Bu tür uygulamalar, öğrencilerin dili etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayarak dil becerilerini güçlendirirken, aynı zamanda kültürel ve estetik açıdan da gelişmelerine katkı sağlayacaktır.
Emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederiz, bu tür projelerin devam etmesiyle dil ve kültür bilincinin artacağına inanıyoruz.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024